Witlofsalade met appel en cashewnoten
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- 50 gram cashewnoten
- 2 eetlepel mayonaise
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er met het kontje af.
- Snijd de witlof in dunne ringen en doe dit in een kom.
- Snijd de appel in kleine blokjes (de appel niet schillen).
- Hak de cashewnoten grof.
- Roer de mayonaise door de witlof en voeg daarna de appel en noten toe, roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor een vegan variant, gebruik plantaardige mayonaise.
Voedingswaarden (per persoon):
Energie: 170 kcal
Vet: 13,4 gram (waarvan 1,9 gram verzadigd)
Koolhydraten: 8,0 gram
Vezels: 1,7 gram
Eiwit: 3,4 gram
Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch (indien plantaardige mayonaise)
Klik hier voor het vorige kerstrecept.
