Bijgerecht – witlofsalade

 

Witlofsalade met appel en cashewnoten

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 stronken witlof
  • 1 appel
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 eetlepel mayonaise
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er met het kontje af.
  2. Snijd de witlof in dunne ringen en doe dit in een kom.
  3. Snijd de appel in kleine blokjes (de appel niet schillen).
  4. Hak de cashewnoten grof.
  5. Roer de mayonaise door de witlof en voeg daarna de appel en noten toe, roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

 

Tip: Voor een vegan variant, gebruik plantaardige mayonaise.

 

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 170 kcal

Vet: 13,4 gram (waarvan 1,9 gram verzadigd)

Koolhydraten: 8,0 gram

Vezels: 1,7 gram

Eiwit: 3,4 gram

 

Dit recept is: glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch (indien plantaardige mayonaise)

 

Klik hier voor het vorige kerstrecept.